0 0

2020 verslo dovanų naujienos ir tendencijos

2020 verslo dovanų naujienos ir tendencijos

Metų pradžia, mums, verslo dovanų gamintojams, yra ir parodų lankymo metas, kuriose mūsų užsienio verslo partneriai pristato naujienas.

Kas naujo šiemet? Viena pagrindinių tendencijų yra ekologija. Verslo dovanų rinka žengia didelį žingsnį į priekį ekologijos ir gamtos tausojimo srityje. Klasikinėms dovanoms pagaminti naudojamos naujos, ekologiškos, perdirbtos medžiagos.

  1. Tinkliniai, daugkartiniai produktų maišeliai

Tarp ekologiškų gaminių matomas ryškus akcentas į šias verslo dovanas. Tai – tinkliniai maišeliai, pagaminti tiek iš medvilnės, tiek iš perdirbto RPET plastiko audinio, tačiau pagrindinė idėja ta pati – nebenaudoti biriems produktams vienkartinių plastikinių maišelių. Gamintojai skatina naudoti juos tiek apsipirkimui, tiek produktų saugojimui, todėl siūlo įvairius sprendimus. Maišeliai gali būti pasirenkami iš skirtingų dydžių, modelių, skirtingai personalizuojami. Šią verslo dovanos idėją išbandėme patys – vienas malonumas pilti riešutus į dailų tinklinį maišelį!

  1. Šiaudų ir bambuko plaušo, kavos lukštų verslo dovanos

Prieš porą metų pasirodė pirmosios verslo dovanos iš šio tipo ekologiško plastiko, o šiemet jų jau yra labai platus pasirinkimas – ne tik puodeliai ir tušinukai, bet ir garso kolonėlės, pakrovėjai, mobiliųjų aksesuarai, ausinės, daugkartinio naudojimo maisto dėžutės ir t.t. To priežastis stiprus klientų susidomėjimas 2019 metais bei daug gerų atsiliepimų ir, žinoma, aktyvūs šių verslo dovanų užsakymai.  Ypatingai mėgstami ekologiški daugkartiniai kelioniniai puodeliai ir tušinukai, kurie yra ne tik patrauklaus dizaino ir spalvų, bet ir prisideda prie plastiko naudojimo sumažinimo, kadangi termoplastiko gamyboje, kaip užpildas, šios natūralios medžiagos gali sudaryti netgi iki 50 proc.

  1. Biologinis plastikas ir iš gaminami produktai

Šalia, tarsi ir įprastai atrodančios, plastikinės verslo dovanos esančios raidės PLA (poly-lactic acid) reiškia, jog tai yra 100 proc. biologinis plastikas, kuris yra natūralus plastiko pakaitalas, gaminamas iš augalų krakmolo, dažniausiai kukurūzų, cukranendrių, fermentuojant jį pieno rūgštimi. Tai ekologiška, atsinaujinanti ir biologiškai skaidi alternatyva įprastiems plastikams. Dar labiau nustebsite, jog iš šio plastiko gali būti gaminamas neaustinis audinys, kuris panaudojamas maišeliams, sportinėms kuprinytėms. Žinoma, populiariausi gaminiai iš šio plastiko vėlgi  yra puodeliai ir tušinukai.

  1. Antram gyvenimui prikelti tekstilės gaminiai

Dar viena verslo dovanų kategorija pagaminta jaučiant atsakomybę – pirkinių maišeliai, kuprinytės, ar netgi marškinėliai iš perdirbtos tekstilės. Natūralių, labiau pastelinių spalvų maišeliai yra ne tik patraukli verslo dovana, bet ir būdas, kaip mažinti bereikalingą vartojimą. Perdirbti audiniai yra gaminami iš audinių atliekų (bet kurios tekstilės), maksimaliai jas išrūšiuojant pagal spalvas, kad būtų galima išvengti pakartotinio dažymo, todėl spalvos ir išlieka labiau natūralios. Nuolat turėdami tokį tekstilinį maišelį, ne tik panaudosite tekstilę antrą kartą, bet ir nenupirksite dar vieno plastikinio maišelio. Tiesiog dvigubai geriau!

  1. RPET perdirbto plastiko gaminiai

PET plastikas dažniausiai naudojamas gaminant plastiko butelius ir maišelius, kurie labai plačiai naudojami visame pasaulyje. Todėl ženklu RPET pažymėtos verslo dovanos ir kiti buities gaminiai jau labai seniai  ir plačiai naudojami. Pirkinių maišeliai, skėčiai, kaklajuostės, tušinukai, gertuvės  ir dar daug kitų gaminių!

  1. Stiklas ir jo gaminiai

Kiek primirštas, tačiau dabar išgyvenantis atgimimą. Taip būtų galima tiksliausiai apibūdinti stiklą ir iš jo pagamintas verslo dovanas. Stiklinės verslo dovanos – gertuvės, puodeliai, maisto indeliai yra ne tik ilgai naudojami,  bet ir lengvai plaunami. Ilgaamžiškumas šias dovanas padaro ekologiškas, nes tai sumažina bereikalingą pirkimą.

  1. Kamštis ir bambukas

Tai gamtos ištekliai, kurie ne tik greitai atsinaujina, yra 100 proc. suyrantys, bet ir augdami  valo orą. Kamštis yra savaime atauganti žievė, kuri yra labai lanksti, lengvai apdirbama ir kombinuojama su kitomis medžiagomis. Todėl iš kamščio yra pati plačiausia verslo dovanų gama, praktiškai visų temų verslo dovanos. Na, o bambukas tai visiems gerai žinomas greitai augantis, nereikalaujantis specialios priežiūros augalas, o iš jo pagamintos verslo dovanos pasižymi jaukumu ir šiltumu.

Mums, verslo dovanų gamintojui https://stampline.lt/ svarbi atsakomybė pasirenkant produktus ir juos gaminant, todėl mes pasisakome už ekologiškų dovanų pasirinkimą ir mažesnį vartojimą. Geriau mažiau, bet kokybiškų, atsakingai pagamintų verslo dovanų, nes galbūt tai kažkiek pagerins mūsų planetos ekologijos būklę. Mes tuo tikime!

Stampline.lt puslapyje yra naudojami slapukai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.

Išsamią informaciją rasite slapukų naudojimo puslapyje